Καφές Espresso / Φίλτρου

espresso-filter-comboMELLOW
Ένα χαρμάνι αρωματικού και φρουτώδη καφέ. Εκπέμποντας ελαφρές νότες μπαχαρικών. Το σώμα του μαλακό και βελούδινο ενώ η γεύση του είναι ισορροπημένη και γλυκιά με μέτρια προς χαμηλή οξύτητα.

DOLCE
Χαρμάνι για απαλό γλυκόπιοτο καφέ, με μία μικρή οξύτητα. Εκπέμπει νότες από φρούτα. Έχει γεύση bitter και σοκολάτα γάλακτος.

KENYA
Χάρη στους συνεχείς ελέγχους που διενεργεί η χώρα, ο καφές Kenya είναι από τους ποιοτικότερους καφέδες. Μετά τη συγκομιδή του περνά από υγρή επεξεργασία. Διαθέτει έντονο άρωμα με νότες λουλουδιών. Το σώμα του είναι επαρκές, αφήνοντας μακριά επίγευση. Αρκετά ισορροπημένος σε γεύση καφές , με μία ελαφριά αλλά ευχάριστη οξύτητα.

NICARAGUA
Μετά τη συγκομιδή του ο καφές διαδέχεται την υγρή επεξεργασία. Διαθέτει ένα ελαφρύ άρωμα, με μία υπόξινη γεύση. Το σώμα του είναι ελαφρύ προς μέτριο. Ορισμένα από τα δέντρα του, δίνουν μεγάλους κόκκους με αλμυρή οξύτητα και πλούσιο σώμα.

HONDURA
Καφές στον οποίο πραγματοποιείται υγρή επεξεργασία. Διαθέτει μία απαλή και ευχάριστη γεύση, με μέτριο σώμα και έντονη γλυκύτητα. Η οξύτητά του είναι ελαφριά, συγκαταλέγοντας τον στους καφέδες με τη χαμηλότερη οξύτητα. Δίνει ένα ισορροπημένο καφέ στο φλιτζάνι.

GUATEMALA
Η συλλογή του καφέ γίνεται με το χέρι, έπειτα περνά από υγρή επεξεργασία και τέλος αποξηραίνεται στον ήλιο. Πολύ αρωματικός και φρουτώδης καφές. Η οξύτητα του ποικίλει κάθε φορά ανάλογα με το υψόμετρο, αλλά σε γενικές γραμμές είναι αρμονική και με μεγάλη λεπτότητα. Ισορροπημένος καφές, με σωστή οξύτητα, εκπέμποντας νότες μπαχαρικών και σοκολάτας. Το σώμα του είναι μεσαίο προς γεμάτο.

COSTA RICA
Είναι ένας έξοχος καφές. Παράγεται σε υγρό τροπικό κλίμα, με γόνιμα ηφαιστειακά εδάφη. Η συγκομιδή του γίνεται με το χέρι, έπειτα περνά από υγρή επεξεργασία και αποξεραίνεται για 10-15 μέρες μέχρι να φτάσει η υγρασία του σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Διαθέτει πλούσιο, φρουτώδες άρωμα, εκπέμποντας νότες μπισκότου και σοκολάτας. Το σώμα του και η γεύση του είναι πλούσια, διαθέτοντας μία καθαρή οξύτητα. Το αποτέλεσμα είναι μία καθαρή γεύση στο φλιτζάνι.

COLOMBIA
Η συγκομιδή αυτού του καφέ γίνεται με το χέρι και στη συνέχεια περνά από υγρή επεξεργασία. Διαθέτει ένα έντονα φρουτώδες άρωμα, με γεύση ελαφρά υπόξινη και πλήρης. Το αποτέλεσμά του είναι ένα ισορροπημένο φλιτζάνι.

EL SALVADOR
Ο καφές αυτός κατά 90% περνά από υγρή επεξεργασία. Διαθέτει ένα απαλό άρωμα και μέτριο σώμα. Η γεύση του είναι γενικά ισορροπημένη, από την μία τονίζεται η οξύτητά του άλλα από την άλλη έχει μία γλυκιά νότα.

MEXICO
Ο καφές αυτός διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες. Σε γενικές γραμμές έχει έντονη τη γεύση κόκκινου μήλου, με νότες ψημένης σοκολάτας και τη γλυκύτητα της καραμέλας. Το σώμα του είναι γεμάτο. Αρκετά αρωματικός και υπόξινος καφές, αφήνοντας μία επίγευση σοκολάτας.

Share it
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest