Decaffeinated

Για καφέ με χωρίς σχεδόν καφεΐνη υπάρχει ο «ντεκαφεϊνέ» (Decaffeinated), που τον παρασκευάζουν οι περισσότερες μάρκες καφέδων. Η αφαίρεση της καφεΐνης πραγματοποιείται με τη μέθοδο Swiss Water Process.

Με τη χρήση της μεθόδου Swiss Water Process, η καφεΐνη δεν αφαιρείτα από έναν χημικό διαλύτη, αλλά με διήθηση μέσω ενεργού άνθρακα. Οι κόκοι του καφέ επιστρέφουν σε ζεστό νερό, έτσι αφαιρείται η καφεΐνη και τα υπόλοιπα συστατικά παραμένουν αναλοίωτα.

Με την παραπάνω μέθοδο αφαιρείται από το κόκκο του καφέ το 99,9% της καφείνης, διατηρώντας την αρχική γεύση του, το σώμα καθώς και τα αρώματά του.

Share it
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest